Omelett

Omelett er en lett å enkel rett å lage og finnes i mange varianter. Den kan også lages litt mer omstendelig; som da også egner seg mer til presentasjon og små serveringer. Denne skal rulles sammen. Dette var mitt første forsøk og hadde på litt for mye fyll og  slet med å rulle den fullt så pent som jeg håpet.

 

3 sjampinjong
1 ss smør
1 fedd hvitløk
2 biter bacon
1 tomat
Skjær sopp i små biter og sek sammen med hvitløk i smør.Stek bacon i ovnen på 200 grader til ønsket nivå.Skjær bacon i biter.

Hakk tomat i biter og stek den i ovnen (sammen med bacon) i 3-4 minutter til mør.

2 egg
1 ts hotsaus
1/2 ts salt
1 ts. Pepper
0,2 dl. Melk
Bland alt sammen og pisk eggene til en jevn røre. Ha i en klebefri panne (silikon, teflon, eller en panne smurt godt med smør eller olivenolje) den skal være ca. 2-4 mm tykt lag. Ha i ovnen på 120 grader. Optimalt skal pannen dekkes. Det tar ca. 8-12 minutter før den er stekt. Ha ost på en stripe på langs ca. 3 min. før den er ferdig (når det fortsatt er så vidt flytende på toppen)ta ut og løs kantene. Ha fyllet på oppå osten, og rull den sammen.

 

Plasser fyllet på midten.