Laks sous vide med fenikkel saus

Enkel saus som gir en god smak på laksen. Sous vide gir igjen helt riktig og godt resultat! Men som med all sous vide, husk å forvarm tallerkenene!

  • 1 laksefilet
  • 1 appelsin
  • 1 fennikel
  • 2 sjalottløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ts estragon
  • 2 ss gressløk
  • salt og pepper

Vask fennikelen godt og skjær den og løk i tynne skiver, og stek dem myke i olje. Ha i crème fraîche, finhakket gressløk og estragon. Press appelsinen og ha i. la det koke inn i 5 minutter.

Ha sausen på laksefileten, og vakuum pakk den.
Ha den i vannbad på 50 grader.  i ca. 25 minutter. (den kan godt stå lenger)
Server med rotstappe og grønnsaker.

I følge tabellen i Modernist Cusine, er laks “Barely cooked” på 38 grader, “firm” på 43 (dette er deres favorit) og “flaky” på 46 grader.

For ørret skal man legge på 3 grader på alle disse nivåene.

 

(takk til Sjuve for oppskriftsinspirasjon)