Glimrende variasjon på panert fisk; med gode smaker fra Mexico. Lager man sausen litt mild, kommer fiskesmake godt frem.
2 fedd hvitløk 1 ts salt |
Finhakk hvitløk, og strø på salt. Bruk siden av en stor kniv til å mose hvitløken, frem og tilbake, til det er en pure. |
1/2 ts oregano 1/2 ts pepper 1 ss sennep 1 ts buljong 3 dl. Øl 1 ts bakepulver 3 dl. Hvetemel |
Bland alt sammen med hvitløk og rør til en jevn røre |
1 dl. Majones 1 dl. Rømme 1/2 dl melk 2 ss hotsause |
Bland alt sammen, og smak til med hot sause; juster til passe styrke. |
1 hodekål Lime…. |
Finhakk kålen og bland sammen med lime og ….. |
500g hvit fisk (steinbitt) | Skjær fisken i biter, ca. 1 cm tykke, 6 cm. Lange. |
Olje (nok til ca. 4 cm. Dybde i kjelen) | Varm olje til 200 grader celsius. Løft fisken med en klype, dekk med røre og ha i oljen, stek den et par minutter, til røren en gyllen. Snu fisken når den er gyllen.Stek noen ad gangen, slik at oljen ikke blir for nedkjølt. Ha på en rist med papir, slik at oljen får rent av. |
8 tortillas | Server med varme tortillas. |
http://www.rickbayless.com/recipe/view?recipeID=346