Elg og rotgrønnsaksgryte

Gryte som varmer på en kald høstdag, som virkelig byr frem de gode smakene i ferske rotgrønnsaker. Meget enkel å lage og får frem fantastiske smak av urter.

Olivenolje og smør til å steke
1 løk
Liten bunt friske salvie blader
800g grytekjøtt
salt og pepper
2 ss mel
2 pastinakk, delt i fire
4 gulrøtter, i store biter
½ squash
1 liten selerirot
500g små poteter
2 ss tomatpuré
½ en flaske rødvin
3 dl buljong
Finrevet skall av 1 sitron
Liten bunt fersk rosmarin
3 fedd hvitløk

Hakk og brun løk i smør og olje, sammen med hakket salvie. (ikke var knuslig med salvien). Skjær kjøttet i 5cm biter, og dekk dem med blanding av mel, salt og pepper. Ha i rotgrønnsakene, potetene, hele om de er tilstrekkelig små, kraft, vin, tomatpure og kjøttet. Kok opp og sett i ovn på 150 grader.

Det kan ta fra 3-4 timer i ovnen, ettersom hva slags kjøtt man bruker. Når kjøttet er mørt, bruk litt maismel rørt ut i vann til å jevne sausen til ønsket konsistens.

Selv om det er mer vanlig å steke kjøttet først, blir den like saftig og god om man bare har den rett i.

rett før servering, dryss over blanding av sitronskall og rosmarin.
Server med brød.